Spillet

Bangsbo Experience er et koncentreret forløb, der udspiller sig i de tyskstøbte bunkere på Stützpunktgruppe Süd i Frederikshavn. Frederikshavn blev anset som en af de centrale danske positioner, og stedet blev derfor udvalgt som en del af den tyske Atlantvold.

Eleverne skal agere aktivt i forhold til de perspektiver, som er vigtige for helhedsforståelsen af 2. verdenskrig, og spillet giver også et lokalt nedslag i den danske historie under besættelsen. Eleverne får en aktiv hands-on oplevelse, der er sjov, spændende og lærerig.

Oplevelsen er koncentreret om at give eleverne en selvstændig oplevelse, hvor de i samarbejde med deres klassekammerater løser opgaver i bunkeren.

Læreren spiller ikke en aktiv rolle i spillet. I debriefingen får læreren mulighed for at evaluere og diskutere begivenhederne i fastlåste sekvenser understøttet af dertil konstrueret materiale.

Efter Bangsbo Experience går eleverne hjem med en ny oplevelse af, hvordan historie også kan formidles. De får indblik i de grundlæggende men også unikke nedslag i den danske lokalhistorie om tyskernes besættelse af Danmark under 2. verdenskrig.