Plot

Hitlers krigsmaskine har lagt det meste af Europa under sig og er trængt langt ind i Rusland. De tyske soldater er stødt på hård modstand, og i det sydlige Europa truer de amerikanske og engelske styrker. En invasion via de franske, belgiske eller danske vestvendte kyster er en reel trussel. De tyske befæstningsanlæg i Vesteuropa er derfor af største betydning - Stützpunktgruppe Süd i Frederikshavn er et af dem.

Den dieselhakkende transportbus kan høres, længe inden den kommer til syne. Kværnende op gennem de stejle bakker mod det tyske Stützpunktgruppe Süd. Støvet hvirvler op på hele pladsen, idet bussen klodser bremserne i. Ud af støvet træder det nye kuld tyske rekrutter.

Dér står de så - midt på Pikkerbakken og kigger ud over Frederikshavn. Nedenfor ligger farvandet, der dag og nat skal overvåges og beskyttes mod angreb fra de allierede styrker.

Den tunge jerndør i bunkernes massive betonvægge smækker bag rekrutterne. De er nu tjekket ind til, hvad der viser sig at blive den mest begivenhedsrige dag i hele Stützpunktgruppe Süds historie, som en del af Tysklands store krigshemmelighed.